2013. május 4., szombat

Köszöntelek a blogomon!

Ezt a blogot azért nyitottam,mert zongora tanárnőként elkeserít a mai gyerekek felfogása. Lassan már odáig fajul a világ, hogy inkább reggeltől - estig netezik közösségi oldalakon a 12 évesek tábora, minthogy kimenjen a levegőre és tágítsa agyát különböző játékokkal. Ha netalántán a gépről leszakad akkor ugyanúgy folytatja ezt tovább a mobilján. A minap is találtam a piacon egy régi tankos társasjátékot és rögtön eszembe jutott a számítógépes verziója. Micsoda különbség van a kettő között!: mert míg az egyiknél rá kell jönni a másik taktikájára, addig a gépnél csak nyomni kell a gombokat és halomra lőni az ellenséget.Az egész agy így nem fejlődik csak az a kis része amivel nyomkodni kell az billentyűzetet.

Ezért nyitottam meg ezt a blogot,hogy egyrészt felnyissam az emberek szemét a szebb dolgokra és bemutassam a zene szépségét és a fejlesztő képességét. Mivel a hangszeren való gyakorlás több funkciót tölt be:
- türelemre tanít
- nő a koncentráció képesség
- fegyelemre késztet
- segíti a reflex kialakulását
- megtanít a több dologra való figyelemre
- zenekar esetén csapatjátékra ösztönöz 
- előregondolásra okít
- fejleszti az agy minden területét

Ezek után mondanom sem kell a zene nagyon fontos dolog a gyermekekre számára a mai világban,de ki kell hangsúlyoznom felnőtt korban is nagyon hasznos,mert újraépíti az agy már nem használt területeit,illetve életcélt ad ha már úgy érezzük nincs semmi új az életünkben. 
NEM szabad azt hinnünk,hogy 40-50 éves kor felett már nem lehet semmi újat tanulni sőt az élet csak akkor kezdődik igazán :)  

Alias: Kelemen Lili
   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése